Hoe houd je de keuken schoon?

Ben je het beu dat je keuken meer tijd nodig heeft om schoon te maken dan welke andere kamer dan ook? Probeer deze tips om je keuken schoon te houden met minder inspanning.

Natuurlijk, het oppakken van speelgoed in de kinderkamer kost veel moeite, en douches en badkuipen schrobben is nooit een makkie. Maar het schoonmaken van de vettige plekken en rommel in de keuken voelt oneindig aan. Het is niet zo dat je de deur kunt sluiten en negeren, zoals je dat ook kunt met een rommelige slaapkamer.

Als je keuken vies is, heeft dat gevolgen voor elke minuut dat je thuis bent. De rotzooi zeurt je van je kopje koffie in de ochtend tot het handjevol geraspte kaas dat je stiekem op weg naar bed sluipt. Vrijwel elke dag besluit je er iets aan te doen, maar het gaat zo veel tijd kosten. Het hoeft echter niet.

Volg deze tips om je keuken schoon te houden en hij blijft de hele week netjes. Hoe meer je van ze in actie zet, hoe minder vaak je je keukenoppervlakken hoeft te schrobben of schuren. Dan zal die ochtendbeker een stuk lekkerder smaken omdat je ervan geniet in een keuken waar je trots op kunt zijn.

Maak afwassen gemakkelijker

Vuile borden en bestek stapelen zich op in de gootsteen als het te veel moeite kost om ermee om te gaan. Zet je vaatwasser na het eten aan en leeg hem voordat je naar bed gaat, zodat je de dag begint met een schone gootsteen. Geen vaatwasser? Laat met de hand gewassen vaat drogen op een rek terwijl je ontspant na het eten. (Ik ben dol op dit opvouwbare rek dat ik onder mijn gootsteen opberg.)

Bescherm de toonbanken tijdens het bereiden van voedsel

Als je groenten hakt, gebruik dan een snijplank. Bereid rauw vlees voor op een omrande bakplaat die je in de vaatwasser kunt doen. Rol het deeg of het deeg uit op het bakpapier of de siliconenmat waarop je gaat bakken. Hoe minder dingen in contact komen met uw werkbladen, hoe schoner ze blijven.

Meet, giet en spuit over uw gootsteen

Sommige keukentaken maken een puinhoop, hoe voorzichtig je ook bent. Bijvoorbeeld door kookspray te gebruiken, ingrediënten af ​​te meten of soep in serveerschalen te scheppen. Als je het niet leuk vindt om je aanrecht na elke maaltijd te schrobben, doe die dingen dan boven je aanrecht. Dan hoef je alleen nog maar de rommel weg te spoelen.

Gebruik schrootschalen terwijl u kookt

Door tijdens het koken keukenresten in een kom te verzamelen, loopt u minder risico dat u ze op de grond laat vallen. Voeg restjes van je maaltijd toe nadat je klaar bent en voeg ze toe aan de composthoop als je die hebt. Of breng ze over naar de vriezer om ze later te gebruiken.

Stop spatten op de kookplaat voordat ze gebeuren

Heb je ooit bepaalde recepten overgeslagen omdat ze je keuken zullen bedekken met vetspatten? Die maaltijden hoef je niet van het menu te halen. Als je de pan niet kunt afdekken tijdens het koken, gebruik dan een spatbescherming . Stop het in de vaatwasser of was het na elk gebruik snel af.

Gebruik een goede hoes tijdens het magnetronen

Het gebruik van een papieren handdoek om magnetronvoedsel te bedekken is verspilling en ze blijven niet altijd op hun plaats. Probeer een bord of een omgedraaide kom voor een deksel dat op zijn plaats blijft. Of koop deze goedkope magnetronspatschermen die we gebruiken. Ik ben zo’n fan dat ik schreef “GEBRUIK EEN SPLATTERSCHERM!” in permanent marker op de achterwand van onze magnetron. Sindsdien hoef ik gekookt voedsel niet meer te schrobben.

Zet onderzetters onder specerijen en potten

Het gebruik van wasbare onderzetters onder kruiden zorgt ervoor dat ze je planken niet verpesten. Ze zijn geweldig om te gebruiken met dingen zoals honing of siroop die de planken in de voorraadkast plakkerig maken. Om de voorraadkast schoon te maken, hoef je alleen maar de onderzetters te wassen en de planken af ​​​​te vegen – niet te schrobben.

Gebruik voeringen in en op uw koelkast

Dankzij de voering van de planken en laden van de koelkast zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Probeer huishoudfolie of doorzichtige voeringen op planken. Door krantenpapier of keukenpapier in lades te gebruiken, blijven producten ook langer vers. Stop echter niet met de planken! Bekleed de bovenkant van je koelkast met een theedoek om stof op te vangen en was hem om de paar weken.

Vang druppels op in je oven

Het gebruik van folie op de bodem van uw oven is brandgevaarlijk en zal hoogstwaarschijnlijk de garantie van uw apparaat ongeldig maken. Dat betekent echter niet dat je gebakken rommel moet verdragen. Plak een bakplaat op een rooster onder druipende dingen zoals ovenschotels, diepvriespizza’s of lasagnes. Haal het blad er na het koken uit, laat het afkoelen en stop het in de vaatwasser.

Houd de prullenbak toegankelijk

Onder de gootsteen is de slechtste plek voor je prullenbak. Als het niet toegankelijk is, laat je spullen op het aanrecht liggen en dan is het gemakkelijk te vergeten. Schakel over naar een stand-alone, voetbediende prullenbak en je hoeft hem ook niet zo vaak te legen. Maakt u zich zorgen over de geur van vuilnisbakken? Stop de krant bestrooid met zuiveringszout in de bodem om druppels op te vangen. Verander het wanneer u de prullenbak buitenzet.

Maak de vloerschoonmaak eenvoudig

Bezems laten stof door een kamer vliegen en laten een lijn met vuil achter wanneer u de stoffer gebruikt. Gebruik in plaats daarvan een draadloze stofzuiger of elektrische veegmachine in de keuken. Zet hem ’s avonds onder je tafel en onder de kasten, en je keuken ziet er altijd schoon uit.

Besteed dagelijks 5 minuten aan opruimen

Maak opruimen gemakkelijk door een doek en een niet-giftige reinigingsspray onder je gootsteen te stoppen. Sproei en veeg eenmaal per dag de voorkant van het apparaat, eventuele vrije ruimte op uw aanrecht en het tafelblad af. Spoel de doek af en voeg wat zeep toe, veeg je gootsteen dan snel af om het af te maken.

https://bedrijfskleding.linkgoed.nl/

https://dierenspeciaalzaken.zoekned.nl/

https://dierenspeciaalzaken.startsensatie.nl/

https://fietswinkels.zoek-start.nl/

https://fietsenwinkel.vinddirect.nl/

https://psycholoog.startnl.com/

https://groothandel.linkgoed.nl/

https://tuin.nr1start.nl/

https://koffie.startvista.nl/

https://borduren.startkwartier.nl/

https://jurk.websitelink.nl/

https://verpakkingen.toplinkjes.nl/

https://groothandel.crazylinks.nl/

https://fiets.allepaginas.nl/

https://machinehandel.startwall.nl/

https://machinebouw.links.nl/

https://groningen.startplezier.nl/

https://borduren.linkgoed.nl/

https://heftruck.linkexplorer.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *