Hoe blijf je jong?

Deskundigen zijn het erover eens dat ‘jong blijven’ begint in de geest. Stress over de vele hoogte- en dieptepunten van het leven kan meer dan een paar grijze haren veroorzaken; pieken van de hormonen adrenaline en cortisol kunnen hoge bloeddruk veroorzaken en het hart belasten. De volgende tips zijn belangrijke elementen om jong te blijven en elke dag het meeste uit uw leven te halen.

Neem een ​​bewuste pauze

Een studie uitgevoerd door het Massachusetts General Hospital toonde aan dat meditatie leeftijdsgerelateerde veranderingen in de hersenen helpt voorkomen. Doe je best om op een rustige plek te zitten met je ogen dicht, je kaak en schouders te ontspannen, verbinding te maken met je ademhaling, je geest leeg te maken en elke dag tien tot twintig minuten in het hier en nu te blijven. Als je nog niet eerder meditatie hebt geprobeerd, zijn er verschillende video’s over begeleide meditatie online en boeken over meditatie in je plaatselijke bibliotheek.

Eet meer vet

En dan bedoelen we niet McDonalds! Omega-3 is een gezond vet dat kan helpen de stemming te stabiliseren, de botsterkte te behouden en ontstekingen in het lichaam te verminderen; een vet dat te vinden is in voedingsmiddelen zoals zalm, walnoten en zaden. Volgens de toonaangevende anti-verouderingsexpert Dr. Nicholas Perricone: “Omega-3-vetten kunnen de enzymen van een persoon activeren om vet uit de opslag te halen, zoals uit de heupen, om als energie te gebruiken. Deze gezonde vetten kunnen je gezond houden en je huid stralend.” Als u niet genoeg omega-3-vetten via uw dieet binnenkrijgt, kan uw arts u een hoogwaardig omega-3-supplement aanbevelen.

Kom in beweging!

Experts zijn het erover eens dat regelmatige lichaamsbeweging helpt de spieren te versterken, gezondere lichamen op te bouwen en de stemming te verbeteren. “Slechts tien minuten wandelen per dag verlaagt het risico op de ziekte van Alzheimer met 40%”, zegt Dr. Gary Small, directeur van het UCLA Longevity Center. “Fysieke conditionering vermindert stress en angst, die je geheugenbank wegvagen.” Yoga en andere vormen van zachte oefeningen zijn geweldige manieren om stress te verlichten, samen met hardlopen, fietsen, zwemmen en dansen. Elke fysieke activiteit doen waar je het meest van houdt, is een geweldige manier om jong te blijven. Klik hier voor extra tips om actief te blijven!

Vind de liefde

En dan bedoelen we niet alleen romantisch! Liefde kan in alle vormen worden gevonden – in vrienden, in familie, in huisdieren en hobby’s. Passie is een krachtige drug, het vermogen om het leven in al zijn variëteiten te omarmen. Blaas de romantiek weer op met je partner, sluit je aan bij een club of groep met gemeenschappelijke interesses, volg een schilderles of nodig anderen uit om met je mee te wandelen. Je zult merken dat je je energieker voelt en je zelfvertrouwen krijgt een boost.

Probeer yoga

Als een lichaamsoefening combineert yoga bewuste ademhaling met fysieke beweging. Deze zachte oefening kan de energie verhogen en de houding, flexibiliteit en stemming verbeteren. Een diepe, zuurstofrijke adem kan helpen om gifstoffen in het lichaam te verwijderen, ziektes te voorkomen en de huid te laten stralen. Voor degenen die minder ervaren zijn, zijn er veel zacht beginnende yogalessen. Ongeacht iemands leeftijd of ervaringsniveau, yoga is een andere geweldige manier om jong te blijven.

Eet meer fruit

Superfruit zoals granaatappels, goji-bessen en bosbessen hebben rijke bronnen van vitamine C en E, en antioxidanten, die helpen het cholesterol en de bloeddruk te verlagen, gewrichtsontsteking te verminderen en het risico op de ziekte van Alzheimer te verminderen. Klik hier voor meer informatie over gezonde voeding voor de hersenen!

Er wordt aangenomen dat de goji-bes de afgifte van menselijke groeihormonen stimuleert, wat het vermogen om te slapen verbetert, vet vermindert, het geheugen verbetert, het libido verhoogt, het immuunsysteem verbetert en ons helpt er jonger uit te zien. Om van deze antioxidanten te profiteren, kunt u een snack met gedroogde goji-bessen proberen, of uw arts vragen naar geconcentreerde goji-bessensupplementen, of een met granaatappel doordrenkt huidserum proberen om een ​​vollere huid te krijgen.

Speel hersenspelletjes

Volgens de Journal of the American Medical Association kunnen hersenspellen zoals kruiswoordpuzzels en sudoku cognitieve achteruitgang helpen voorkomen, de geest versterken en het geheugen verbeteren. Je kunt veel hersenspellen vinden op Lumosity. Of u kunt een willekeurig aantal werkboeken voor hersenspellen met getallen, reeksen en woordspelingen vinden in uw nabijgelegen boekhandel of online. Klik hier voor meer manieren om de cognitie te verbeteren naarmate we ouder worden.

Afspeeltijd plannen

Een van de beste manieren om jong te blijven, is door tijd door te brengen met degenen die dat wel zijn. Neem de kleinkinderen mee naar het park. Doe mee met de kleintjes terwijl ze kleuren of spelen met blokken. Laat een kind kennismaken met een nieuwe activiteit, een favoriet kaartspel of een puzzel. Wanneer de generaties samen tijd doorbrengen, genieten beide van de voordelen.

Tijd buitenshuis doorbrengen

Frisse lucht en zonneschijn revitaliseren lichaam en geest. Zonlicht veroorzaakt de afgifte van serotonine, een chemische stof in de hersenen die de slaap, eetlust en spijsvertering verbetert. Of u nu in de tuin werkt, in het park leest of met een buurman kletst ‘over het hek’, tijd buiten doorbrengen in de frisse lucht kan een geweldige manier zijn om jong te blijven.

Trakteer uzelf

Ze zeggen dat je niet uit een lege beker kunt schenken. Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen, ongeacht je leeftijd. Een massage krijgen. Koop een nieuwe outfit. Neem een ​​bos bloemen mee naar huis. Doe alles wat een glimlach op je gezicht tovert, je opvrolijkt en die innerlijke vonk van de jeugd weer aanwakkert.

18 andere tips om jong te blijven:

https://borduren.jouwpagina.be/

https://groothandel.shoppingcentro.nl/

https://inkt.boogo.nl/

https://transport.start-links.nl/

https://deventer0570.beginspot.nl/

https://fiets.startuwpagina.nl/

https://reclame.macrogids.nl/

https://huis-tuin.favorietje.nl/

https://inkt.startcard.nl/

https://honden.sitepark.nl/

https://kleding.jouwlinkhier.nl/

https://hond.onyourscreen.nl/

https://tuin.startguide.nl/

https://transport.links.nl/

https://koffie.bestevanhetnet.nl/

https://honden.pagina.nu/

https://verpakkingen.linkdirectory.be/

https://veiligheid.bestevanhetnet.nl/

https://fiets.aangevinkt.nl/

https://fiets.startkoers.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *