Hygiëne tips in de keuken

Voedselveiligheid en goede keukenhygiëne zijn nauw met elkaar verbonden, maar de meesten van ons hebben nog steeds de neiging om snelkoppelingen te maken bij het omgaan met vers voedsel. Veel ouders proberen hun kinderen al op jonge leeftijd te betrekken bij de huishoudelijke voedselbereiding, en koken met kinderen kan lonend zijn in termen van quality time en vanuit een educatief perspectief. Studies hebben aangetoond dat hygiënische gewoonten die op jonge leeftijd zijn ingevoerd, waarschijnlijk levenslang blijven bestaan. Wat u nu doet, zullen uw kinderen later doen. Dit zijn de top 10 tips voor een goede keukenhygiëne in huishoudens met kinderen:

1. Verwijder de ringen en was uw handen goed voordat u begint. Ziektekiemen gedijen goed op je handen en verspreiden zich heel gemakkelijk op voedsel.

2. Maak je tellers schoon. Het aanrecht in de keuken leidt een behoorlijk ruig leven, tussen morsen en kruimels, boodschappentassen en huiswerk, om er maar een paar te noemen. Misschien heb je de neiging om je sleutels of portemonnee op het aanrecht te laten liggen? Maak het elke dag schoon met warm water en minstens één keer per week met een afwasmiddel.

3. Maak je snijplanken schoon. Uw gemiddelde snijplank kan meer dan 200 procent meer fecale bacteriën bevatten dan de typische toiletbril. Hou het schoon! Warm stromend water en een goede scrub doen de truc. Gebruik wasmiddel op plastic snijplanken en halve citroen en zout werken prima met hout.

4. Was fruit en groenten. Gebruik koud stromend water om pesticiden en vuil van groenten en fruit te verwijderen. Bovendien weet je nooit hoeveel handen de appel hebben aangeraakt voordat je hem kocht.

5. Houd rauw voedsel gekoeld. Vooral vlees en vis mogen niet eerder dan 30 minuten voor gebruik uit de koelkast worden gehaald.

6. Was je handen bij het wisselen van station. Nogmaals, handen wassen is essentieel voor een goede keukenhygiëne. Maak er gewoon een gewoonte van.

7. Laat geen vuile vaat achter in de gootsteen. Dit is eigenlijk een nare gewoonte van luiheid of gemak, maar een themapark voor bacteriën.

8. Was je handen voordat je gaat eten. Nogmaals: Was je handen! Probeer de ziektekiemen uit de keuken in de keuken te houden, breng ze niet mee naar de tafel.

9. Bewaar voedselresten in een afgesloten bak. Je recyclet toch? Mooi zo! Een gesloten bak of bak houdt ongewenste insecten weg.

10. Ontsmet uw kraan regelmatig. Je kraan is eigenlijk een bacteriehemel, elke keer dat je hem aanzet met vettige, onreine handen, breng je er ziektekiemen op over. Als je hem uitzet, na het reinigen van je handen, brengt de kraan een deel van de ziektekiemen direct terug naar je handen. Houd het schoon, of beter nog: investeer in een contactloze of hybride kraan en het probleem is voor altijd verdwenen.

Weet jij nog meer tips voor in de keuken? Laat het ons dan vooral weten!

https://bedrijfskleding.expertpagina.be/

https://bedrijfskleding.linkjespagina.nl/

http://groothandel.macrogids.be/

https://ongediertebestrijding.mijnzooi.nl/

https://borduren.startguide.nl/

https://bedrijfskleding.uitgeplozen.nl/

https://werkkleding.linkexplorer.nl/

https://beveiliging-sluitwerk.expertpagina.nl/

https://sierhekwerk.boogolinks.nl/

https://dierenspeciaalzaken.paginapunt.nl/

https://dierenspeciaalzaken.linkspot.nl/

https://fiets.beginspot.nl/

https://reclamebureau.aanmeldpunt.nl/

https://reclame.startkoers.be/

https://koffie.startcard.nl/

https://dieren.linktotaal.nl/

https://groothandel.startguide.be/

https://ventilatie.bouwstartpagina.nl/

https://ventilatie.jouwpagina.be/

https://ski.startpalace.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *