Tips voor je tuin

Prachtige tuinen zijn een traktatie voor onze zintuigen. Dynamische kleuren, diverse ontwerpen, de geurige geur van bloemen, de insecten en vogels die de ruimte bevolken – een tuin is een levende, ademende bekoring van de natuur.

Hoewel het produceren van een prachtige tuin hard werken is, is het verre van onmogelijk. Lees de volgende vijf tips voor een handig startpunt:

Voeg levendigheid toe met bloemen

Als er een uitgangspunt is voor het ontwerpen van een mooie tuin, dan is het wel met het groen en de bloemen. Een stukje planten kan zelfs de saaiste ruimtes opfleuren.

Overweeg bij het selecteren van planten voor uw tuin om met een bepaald thema of kleurenschema te gaan. Het thema kan mediterraan, Japans of cottage-geïnspireerd zijn, terwijl een vast kleurenpatroon helpt om uw tuin een aantrekkelijk evenwicht te geven.

Houd er bij bloemkleuren rekening mee hoe lichtgekleurde bloemen je tuin een ruimer gevoel geven. Ze geven het een helderder, lichter gevoel in tegenstelling tot warme kleuren – zoals rood – waardoor kleine ruimtes krap en benauwd kunnen aanvoelen.

Zorg voor een speciale zitruimte

Heeft het zin om een ​​mooie tuin te hebben als je er niet ten volle van kunt genieten? Om dit te doen, is een van de beste opties een zithoek in de tuin. Zo kom je heerlijk tot rust, omringd door de rustgevende stukjes natuur die je hebt gecreëerd.

Er zijn tal van keuzes beschikbaar wanneer u kiest voor een speciale zitruimte. Een van de meest populaire is een terras. Het biedt een goed bemeten gebied, vrij van andere tuinelementen, wat geweldig is om te ontspannen en je onder anderen te mengen. Voeg een barbecue en een patio toe en het is de perfecte ruimte om buiten te eten.

Als je tuin niet genoeg ruimte heeft om een ​​terras te faciliteren, is niet alle hoop verloren. Een bank, ligstoelen of, voor de meer avontuurlijken, een hangmat – al deze vormen een comfortabele plek voor uw tuin.

Wees creatief

In uw huis is de tuin de plek waar u uw creativiteit de vrije loop kunt laten. Je kunt oude meubels upcyclen door ze een likje verf te geven. Hergebruik een oude badkuip en verander hem in een opvallende display met een levendig bloembed. Voeg een beetje fleur aan een hek met enkele charmante vogelornamenten. De mogelijkheden, zoals ze zeggen, zijn eindeloos.

Als je creatief wordt, moet je een brandpunt (of twee) aan je tuin toevoegen. Dit kan van alles zijn, van een flamboyante waterpartij tot een verzonken trampoline waar jongere bewoners dol op zullen zijn.

Overdrijf niet

Als u ter inspiratie verschillende tuinvoorbeelden bekijkt, is de verleiding groot om te proberen een miljoen ideeën op uw stuk grond te krijgen. Het is echter belangrijk om je enthousiasme te beteugelen en niet alles tegen de muur te gooien. Een rommelige, te drukke tuin zal alleen om de verkeerde redenen memorabel zijn.

Houd rekening met de volgende punten om te voorkomen dat u overboord gaat:

  • Zorg dat de tuinpaden ruim zijn en vrij van overhangende planten. Als de tuin ruim genoeg is, houd het dan eenvoudig met een stuk veelzijdige grasmat.
  • Beperk het aantal aandachtspunten. Te veel kan ervoor zorgen dat de tuin overdreven lijkt.
  • Kleine tuin? Maak dan gebruik van de verticale ruimte met hangende manden en balustrades. Dit zal vloeroppervlak vrijmaken.
  • Wees niet overijverig met je bloemopties. Een verscheidenheid aan bloemen is prima, maar je wilt voorkomen dat je elke soort plant of er een verwarrende koortsdroom van kleuren van maakt.

Onderhoud de tuin goed

Als de tuin eenmaal is omgetoverd tot een prachtig, rustig stukje paradijs, zou je kunnen denken dat het werk klaar is. In werkelijkheid is dit slechts het begin. Het is van vitaal belang dat u overal bovenop zit en de tuin consequent onderhoudt.

Gelukkig is er niet veel inspanning nodig als je ijverig bent. Dit omvat het één of twee keer per week water geven van alle bloemen en gazons. Als dit handmatig doen niet zo aantrekkelijk klinkt, is er de optie van bronpompen met een sprinklersysteem. Combineer dit met een irrigatiesysteem en je kunt automatisch de tuin besproeien, wat ideaal is als je langere tijd van huis bent.

Afgezien van de kwestie van water geven, vereist onderhoud ook de neiging om onkruid te wieden. Als u bedden op een dichte manier plant, zal dit de ruimte voor onkruid tot een minimum beperken. Maar als je onkruid ziet opduiken, verwijder dan onmiddellijk de bron. Gebruik hiervoor een onkruidtroffel om bij de wortels te komen.

Oh, en je moet het gazon regelmatig maaien en het op ongeveer 3-4 cm houden. Hierdoor blijft het gras lang genoeg om gezond te blijven groeien, terwijl het ook kort genoeg is om er mooi verzorgd uit te zien.

Meer weten over buiten? Bekijk dan ook eens deze websites!

https://tuinmeubel.favos.nl/

https://tuin.eigenstart.nl/

https://online-marketing.jouwpagina.eu/

https://online-marketing.startbeurs.be/

https://laminaat.start-links.nl/

https://koffie.onzestart.nl/

werkkleding.crazylinks.nl/

https://tuinieren.startzoeken.nl/

https://online-shopping.linkaanbod.nl/

https://kozijn.slimmestart.nl/

https://hout.site-nl.nl/

https://wintervakantie.startguide.nl/

https://tuinen.linkhotel.nl/

https://fiets.gigago.nl/

https://koffie.q12.nl/

https://koffie.webwinkel-boulevard.nl/

https://hondenshop.bestelinks.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *