Interieurtrends in 2022

In de afgelopen 18 maanden hebben veel van onze huizen meer liefde, zorg, aandacht en introspectie gekregen dan in de afgelopen vijf jaar samen. En wie kan het ons kwalijk nemen? De tijd die we binnenshuis doorbrachten, betekende dat we allemaal onze aandacht natuurlijk op onze innerlijke omgeving richtten, voor eens en voor altijd uitzoeken wat werkt voor onze levensstijl en wat onze persoonlijkheden het beste weerspiegelt in onze huizen.

Vanwege al deze TLC hebben we het afgelopen jaar een overschot aan interieur- en ontwerptrends zien in- en uitlopen – sommigen komen op stoom en worden een volledig fenomeen (we kijken naar jou, dramatisch marmer) , terwijl anderen op het punt staan ​​​​te wachten om vlam te vatten met huiseigenaren.

Aan het eind van de dag gaan trends over meer dan alleen een kleur of patroon du jour – ze zijn een geweldige weerspiegeling van waar we ons als collectieve samenleving bevinden, waar we prioriteit aan geven en waar we door worden beïnvloed. Terwijl we uitkijken naar 2022 – en de leuke trends die we hieronder afronden – overweeg dan deze toestemming om zoveel (of zo weinig!)

Als je wilt in deze door experts goedgekeurde ideeën te leunen. Als het afgelopen jaar plus ons iets heeft geleerd, is het wel dat thuis een weerspiegeling moet zijn van de mensen die erin wonen, een plek om je eigen versie van geluk te creëren. Dit is waar je naar uit moet kijken in 2022 en daarna.

Gebogen meubelsilhouetten

De scherpe lijnen van het moderne midden van de eeuw zullen er altijd zijn, maar meer en meer zien we een verzachting van meubelsilhouetten, met gebogen randen en vrouwelijke vormen die op de voorgrond treden. “2022 zal meer nadruk leggen op het feit dat meubels op zichzelf al kunstwerken zijn”, zegt ontwerper Linda Hayslett van LH.Designed. “Meubels worden steeds verfijnder en gaan over het samengaan van vorm met functie – denk aan zachtere rondingen die pronken als een mooie blote rug. Mensen zijn op zoek naar comfort, samen met leuke, coole en/of opvallende stukken die een ruimte er interessant en gedenkwaardig uit laten zien.”
“Curvalicious meubelen waren een grote designtrend in 2021 en dat zal zo blijven”, voegt Alex Liepman, oprichter van kunstbedrijf DROOL, toe. “Rondingen zijn zowel vrouwelijk als vergevingsgezind, waardoor een kamer direct gezelliger en veiliger aanvoelt. Als je wat gedurfde kleuren in een kamer wilt opnemen, vormen rondingen de perfecte combinatie, omdat ze zo goed passen bij grote, gedurfde ontwerpen.

Decoratieve kasten

Als er een kastprofiel is dat de meeste mensen herkennen, is het shaker-stijl. De strakke lijnen en eenvoud lenen zich prachtig voor bijna elke ontwerpstijl, waardoor andere unieke elementen van uw keuken (zoals de kleur van uw kasten of de selectie van het aanrechtblad) centraal komen te staan. Dat gezegd hebbende, voorspellen ontwerpers de opkomst van verschillende profielen in 2022, waardoor elke keuken, damestoilet of bijkeuken een vleugje personalisatie krijgt. “Ik denk (en hoop) dat 2022 het jaar is dat meer creatieve kastenstijlen mainstream zullen worden”, zegt ontwerper Kate Lester van Kate Lester Interiors. “Als je voor een meer eigentijdse look gaat, stel ik altijd iets anders voor, zoals een verticaal paneeldeurdetail of een flat-panelstijl met een echt uniek stuk hardware.”
“Afgeschuinde shaker-kasten vinden weer hun weg”, voegt ontwerper Sarah Stacey van Sarah Stacey Interior Design toe. “Shakerkasten zijn al zo lang een rage. De trend wijkt echter af van een standaard shaker en concentreert zich in plaats daarvan op het afschuinen van de shaker-stijlen en rails voor een unieke look.

Duurzame praktijken

“Duurzaamheid is het nieuwe sexy – en in 2022 voorspellen we dat bewust ontworpen en op verantwoorde wijze vervaardigde producten in elk huis op de voorgrond zullen staan”, zeggen Georgie Smith en Hilary Gibbs, oprichters van het bedrijf LIVDEN voor gerecyclede tegels. “Van bouwmaterialen tot meubels, consumenten zijn op zoek naar meer innovatieve producten die vanaf het begin zijn ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd. Volgend jaar en daarna zien we een wijdverbreide toepassing van groene technologie in wooninterieurs. Van slimme thermostaten tot innovatieve systemen voor hergebruik van water, huiseigenaren zullen niet alleen bewuster zijn van hun verbruik, maar zullen ook actief proberen hun energie- en waterverbruik te verminderen. Duurzaamheid hoeft niet te betekenen dat je moet inleveren op mooi design. In 2022 voorspellen we een golf van kleurrijke en gewaagde duurzame materialen en producten die ons zullen dwingen om opnieuw te bedenken wat duurzaam design is en kan zijn.”

Veel textuur

Zelfs de meest basale neutrale paletten kunnen gelaagd en uitzonderlijk aanvoelen wanneer er veel verschillende texturen in verwerkt zijn. Het komend jaar staat het beheersen van die mix voorop. “We zullen in 2022 zeker een stijging in textuur zien – hoe meer, hoe beter!” zegt ontwerper Andi Morse van Morse Design. “Er komen meer zachte fluwelen en bouclé stoffen vermengd met geweven meubelen en sisaltapijten. Deze elementen zorgen voor warmte en creëren een uitnodigende ruimte.”

Parijs geïnspireerde interieurs

Onze paspoorten verzamelen de laatste tijd misschien spinnenwebben, maar dat betekent niet dat onze huizen niet de hele tijd een vervoerservaring kunnen zijn hun eigen. “Volgend jaar gaan Onze paspoorten verzamelen de laatste tijd misschien spinnenwebben, maar dat betekent niet dat onze huizen geen eigen vervoerservaring kunnen zijn. “Volgend jaar gaan we moderne interpretaties van Parijs-geïnspireerde ontwerpen zien als een populaire woningtrend”, zegt Kelley Carter, Bloomingdales’ Home Fashion Director. “De kruising van kleur en materialen zal hier centraal staan, waarbij pastelkleuren en metallics samenkomen om een uitnodigende ruimte te creëren. Door designstukken te gebruiken die gemaakt zijn van doorschijnende materialen, zoals gekleurd glas en iriserend kristal, kunnen ze een gloeiend effect creëren wanneer je ze in een ruimte van het huis met veel natuurlijk licht plaatst. Het is een leuke manier om de ruimte op te fleuren en een dromerige, warme sfeer te creëren die typisch is voor de Parijse cultuur.”

https://huisinrichting.sitelinkje.nl/

Leuke foyers

Er gaat niets boven het maken van een goede eerste indruk, en ontwerpers voorspellen dat de entrees naar onze huizen – inclusief foyers en mudrooms – het komende jaar veel liefde en aandacht zullen krijgen. “Een van mijn favoriete nieuwe trends voor 2022 is plezier in de foyer”, zegt ontwerper Hillary Stamm van HMS Interiors. Het is de eerste kamer die mensen zien als ze bij je thuis komen, dus wees niet bang om het geweldig te maken! Van vintage tapijten tot boeken en manden, probeer een gestileerde maar gastvrije sfeer te creëren.

“Geen kamer is te klein voor een koninklijke behandeling”, voegt ontwerper Killy Scheer van Scheer & Co toe. “Vroeger waren poederkamers de ruimte waar onze klanten wat meer onverschrokken zouden zijn, maar nu zien we leuke ontwerpen in kasten, bijkeukens, entrees en andere ruimtes waar we heel veel tijd doorbrengen.”

Thuisbars

Tijd die je thuis doorbrengt, betekent niet dat alle plezier verloren is. In het afgelopen jaar (en het komende jaar) hebben onze huizen geleerd om te wisselen tussen WFH-zones en klaslokalen naar verfijnde restaurants en uitgaansgebieden. Eén iteratie waar we in 2022 nog veel meer van zullen zien? Thuisbars. “Of het nu nat of droog is, iedereen wil nu een prachtige, bedrogen bar in huis”, zegt Scheer. “Hoewel het een overblijfsel is van de pandemie, denk ik dat het een trend is die blijft en ik ben er niet in het minst boos over.”

https://wonen-huis.startcard.nl/

Op de natuur geïnspireerde tinten

Het buitenleven is het afgelopen jaar een grote inspiratiebron gebleken voor het ontwerp en de inrichting van woningen, en dat pastorale sentiment zal tot in 2022 de boventoon voeren. “De nieuwe neutrale kleuren voor huiskleuren zijn echte natuurkleuren”, zegt Hayslett. “De afgelopen jaren moesten mensen meer tijd buitenshuis doorbrengen, waar de kleuren altijd rustgevend zijn en nooit te sterk, fel of luid. In 2022 zullen meer ontwerpen die gedempte natuurkleuren zoals bladgroen, bastbruin, oceaan- en luchtblauw, zandbeige, troebel wit en meer in huis brengen.”
“Groen heeft altijd prachtig gewerkt in interieurs, vooral wanneer klanten vragen om buiten naar binnen te halen”, voegt ontwerper Caroline Turner toe. “Ik denk echter dat 2022 het grootste jaar tot nu toe zal zijn voor de veelzijdige tint. Of de applicatie nu groot (mijn voorkeur) of klein is, de juiste green kan echt een vuist maken. Olijf, salie, smaragd en bos zijn enkele van mijn favorieten.”

Vintage

Al maanden staan ​​problemen met de toeleveringsketen centraal bij iedereen die een huis bouwt, een kamer opknapt of zelfs winkelt voor de verjaardag van een vriend. Als natuurlijke reactie daarop is tweedehands winkelen in populariteit toegenomen, vooral als het gaat om meubels en grotere accessoires (die soms maanden of zelfs een jaar verwijderd zijn van levering via reguliere retailers). Verwacht dat vintage en antiek meubilair het komende jaar nog meer aan populariteit zal winnen, waarbij veel huiseigenaren hun geld en aandacht besteden aan het maken van deze nieuwe stukken als hun eigen stukken.

“Met de enorme vertragingen bij verzending en de gestegen grondstofprijzen die we de laatste tijd hebben gezien, zijn vintage stukken nog aantrekkelijker geworden”, legt Lauren Meichtry van Elsie Home uit. “Ik heb een aantal prachtige vintage stukken tot leven zien komen met nieuwe bekleding en een beetje opknappen. Er gaat niets boven een wereldwijde pandemie om onze hand te dwingen nog creatiever te worden.”

Gesloten plattegronden

Zet een renovatieprogramma aan en je zult zeker zien dat meer dan een paar muren worden afgebroken ten gunste van een open plattegrond. Tegenwoordig maakt de zoektocht naar “flow” en een “luchtig” huis (beide met muren die je kunt bereiken, beloof je) langzaam plaats voor een meer afgezonderd leven. “De pandemie heeft invloed op elk facet van het leven, maar vooral op onze huizen”, zegt Turner. “Steeds meer tijd die je thuis doorbrengt, creëert de behoefte aan privacy binnenin. Een groot deel van ons werk vandaag de dag is het creëren van nissen en hoekjes die kalm en privé aanvoelen. We voegen vaker muren en openingen toe dan dat we ze afbreken. De extra ontwerpmogelijkheden zijn een bonus: hoe meer gesloten kamers, hoe creatiever je kunt zijn. Een grote open plattegrond is vaak sterk afhankelijk van neutrale tinten en herhaling om het oog niet te overweldigen, terwijl een meer gesloten plattegrond natuurlijke overgangspunten heeft die een groot ontwerpmoment het gevoel geven dat het ingeperkt is.”

https://interieur.starttopper.nl/

https://woninginrichting.webwinkelstart.be/

https://inkt.tipjes.nl/

https://koffie.zoeklink.nl/

https://techniek.startbewijs.nl/

https://friesland.vindjeviahier.nl/

https://meubelen.linkdochters.nl/

https://fiets.intrastart.nl/

https://reclame.nr1start.nl/

https://bouw.begincool.nl/

https://tuin.zoeklink.nl/

https://tuinen.linktotaal.nl/

https://mannenkleding.verzamelgids.nl/

https://kassa.zoekvinden.nl/

https://koffie.jouwlinkhier.nl/

https://kantoorapparatuur.vindjeviahier.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *