Vitaal blijven?

Niemand geniet van het verouderingsproces, maar het overkomt ons allemaal elke seconde van elke dag.

Naarmate de jaren verstrijken, merken veel mensen dat de levensstijl die werkte in hun jaren ’30 en ’40 niet dezelfde resultaten opleverde in hun jaren ’50 en ’60. Het is belangrijk dat u naarmate u ouder wordt meer aandacht besteedt aan uw gezondheid en voor uzelf leert zorgen, zodat u de rest van uw leven fit, vitaal en gezond kunt blijven. Hoe beter je elke dag voor jezelf zorgt, hoe zekerder je bent dat je gezondheid in topconditie is. Hier is een eenvoudige gids die elk lichaam zal helpen.

Eet voor je gezondheid

Het maakt niet uit hoe oud je bent, je moet nadenken over wat je eet. Naarmate u ouder wordt, kunt u echter merken dat u uw dieet dagelijks moet aanpassen. Soms ontwikkelen mensen voedingsproblemen naarmate ze ouder worden vanwege een verlies van maagzuur. Het kan zijn dat u geen zuivelproducten meer kunt eten zonder u misselijk te voelen, of dat brood u een opgeblazen gevoel geeft, dus zorg ervoor dat u uw dieet aanpast aan uw behoeften. Persoonlijk neem ik spijsverteringsenzymen om ervoor te zorgen dat ik zoveel mogelijk voedingsstoffen uit het voedsel dat ik eet kan verteren en opnemen.

Het weggooien van bewerkte voedingsmiddelen is ook volkomen logisch, al dat zout, suiker en verzadigd vet is een recept voor hartaandoeningen en hypertensie, laat staan ​​​​de kans op gewichtstoename.

Wist u dat het aannemen van een mediterraan dieet en het vervangen van junkfood door veel vers fruit, groenten, salades met olijfolie en citroensap en volle granen, vette vis en biologisch vlees aantoonbaar beschermen tegen ernstige chronische ziekten. Oh en je kunt ook genieten van een matige wijnconsumptie.

Sport naar hartenlust

Het is van cruciaal belang voor uw gezondheid dat u elke dag aan lichaamsbeweging doet. Natuurlijk, op sommige dagen heeft u misschien niet het gevoel dat u genoeg energie heeft om te trainen, maar de voordelen van regelmatige lichaamsbeweging zijn te veel om te negeren.

Wist je dat wanneer je sport, je meer energie krijgt dan je had voordat je je jongen in beweging kreeg? Als je bloed gaat pompen, maakt je lichaam hormonen aan, waardoor je je levendig en wakker voelt. Dat betekent dat u zich na wat cardiovasculair werk energieker zult voelen dan voordat u begon.

We willen allemaal onafhankelijk blijven naarmate we ouder worden. Krachttraining is een bewezen manier om leeftijdsgebonden afname van spier- en botmassa te voorkomen, wat kan leiden tot kwetsbaarheid en breuken. Het goede nieuws is dat je maar ongeveer 90 minuten per week nodig hebt om de botdichtheid te krijgen die je nodig hebt om osteoporose te voorkomen.

Laat regelmatig medische controles uitvoeren

Wat uw benadering ook is van hoe u uw aandoeningen behandelt, u moet ervoor zorgen dat u uw algemene gezondheid in de gaten houdt als u fit wilt blijven. Veel mensen lijden aan een aangeboren angst voor artsen, maar als u algemene controles vermijdt, zult u merken dat u de waarschuwingssignalen mist dat er iets mis is.

Zoveel ernstige gezondheidsproblemen kunnen worden teruggedraaid en voorkomen zodra we de informatie hebben die we nodig hebben om ze aan te pakken. Ik ben niet de beste in het nemen van voorgeschreven medicijnen, tenzij er een dringend noodgeval is, aangezien de ervaring me heeft geleerd dat de natuur verbazingwekkende natuurlijke voedingsmiddelen en kruidengeneesmiddelen biedt, maar ik vertrouw wel op mijn arts om me te adviseren over mijn gezondheidstoestand en waar ik het nodig heb opletten en actie ondernemen.

Vraag mensen wanneer je hulp nodig hebt

We hebben allemaal zo’n zelfvoorzienend leven geleid dat het ongemakkelijk kan zijn om te denken dat we misschien een helpende hand nodig hebben. Niemand denkt graag dat ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen, en niemand wil zijn onafhankelijkheid verliezen. Het is dus begrijpelijk dat mensen soms bang zijn om hulp te vragen.

Als je het moeilijk hebt en het gevoel hebt dat je een tijdje extra zorg nodig hebt, is het belangrijk dat je mensen erom vraagt. Als je het thuis moeilijk hebt, kun je een verzorger laten komen om je te helpen. Als alternatief, als u een aandoening heeft waarbij u meer hulp nodig heeft dan een parttime verzorger kan bieden, kunt u overwegen om naar een verpleeghuis te verhuizen waar u de klok rond aandacht kunt krijgen.

De eerste stap om beter te worden, is toegeven dat je hulp nodig hebt. Onthoud dat het nooit een teken van zwakte is om anderen om hulp te vragen. In feite is dit een moedige en moedige zet

Vind dingen die je leuk vindt

Ik was verheugd om onlangs een artikel te zien over The “Awe” Experience en hoe het ervaren van nieuwe dingen veroudering voorkomt. Het klinkt geweldig als je erover nadenkt, dat je je elke dag gezond kunt voelen door simpelweg nieuwe dingen te doen.

Natuurlijk, het is misschien verleidelijk om jezelf voor jezelf te houden, maar er wacht een grote wereld op je om met volle teugen van het leven te genieten.

Onderzoek toont aan dat een gevoel van ontzag een betere gezondheid, een efficiëntere hersenfunctie en een verbeterd cardiovasculair systeem bevordert. Zorg er dus voor dat je jezelf bezig houdt en een geweldig sociaal leven hebt, want het lijkt erop dat wanneer je dingen hebt om naar uit te kijken in de toekomst, je je opgewekter, optimistischer en levendiger zult voelen.

Nog een paar tips:

https://werkkleding.startpagina.net/

https://transport.de-beste-informatie.nl/

https://tuin.gigago.nl/

https://huisdier.startbewijs.be/

https://ski.zoekidee.nl/

https://fiets.uitgeplozen.nl/

https://reclame.benelinx.nl/

https://inkt.vindjeviahier.nl/

https://ventilaties.webesto.nl/

https://garagedeuren.startguide.nl/

https://borduren.startbewijs.eu/

https://tuin.startbeurs.nl/

https://online-shopping.mijnzooi.nl/

https://kleding-naaien.linkoverzicht.be/

https://printer.webesto.nl/

https://ventilatie.linkstapelaar.nl/

https://online-shopping.linkdirectory.be/

https://groningen.zoekidee.nl/

https://kledingproductie.startplezier.nl/

https://reclame.financieelcentro.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *