Hoe wordt je rijk?

Nu het nieuwe jaar snel nadert, beginnen velen van ons waarschijnlijk na te denken over onze financiën. In het bijzonder wilt u misschien uw vermogen vergroten of zelfs rijk worden. Rijk worden geeft je immers niet alleen meer financiële zekerheid, maar ook meer opties. En natuurlijk zou je de mogelijkheid hebben om meer uit te geven aan de dingen die je wilt.

Het probleem met het idee om ‘rijk’ te worden, is echter dat het veel tijd en moeite kost. Snel rijk-regelingen zijn bijna altijd niets anders dan een manier om te jagen op degenen die het financieel moeilijk hebben. Tenzij u in een rijke familie bent geboren en een grote erfenis aan u wordt doorgegeven, zult u waarschijnlijk rijk moeten worden door een combinatie van hard werken en financiële toewijding.

In werkelijkheid zijn er geen geheimen om rijk te worden. Beproefde benaderingen zijn over het algemeen de beste keuze, en onze experts hebben dat bevestigd. Ze schetsten enkele van de beste manieren om (relatief) snel rijk te worden.

Vermijd (en betaal) schulden

Schulden zijn niet per se slecht in alle gevallen, maar het is iets dat meestal moet worden vermeden. Studieleningen kunnen bijvoorbeeld voordelig zijn als de hoofdsom en de rentevoet niet buitensporig zijn en ze u helpen een lucratieve carrière na te streven.

“Sommige experts beweren dat studieleningen een slechte schuld zijn, maar daar ben ik het niet mee eens”, zegt Robert Johnson, voorzitter en CEO van Economic Index Associates. “Ik zou een bescheiden studieleningschuld categoriseren als ‘goede schuld’. Naar mijn mening krijgen studieleningen een slechte reputatie.”

Nogmaals, de nadruk ligt op hoe je ze gebruikt. Studieleningen kunnen zeker slecht zijn als de cijfers niet in uw voordeel werken. “Het lijdt geen twijfel dat het systeem is misbruikt en dat sommige studenten een berg schulden hebben opgebouwd en diploma’s hebben behaald die simpelweg niet de mogelijkheid bieden om die schuld terug te betalen”, zei Johnson.

Johnson benadrukte ook dat creditcardschuld altijd een slechte schuld is en voorrang moet krijgen op studieleningen. Ariel Acuña, oprichter van het onafhankelijke vermogensbeheerbedrijf LTG Capital LLC, raadde aan om ten minste 20% van uw salaris aan schulden te besteden als u dat heeft.

Besteed bewust en minimaliseer de kosten

Als u rijk wilt worden, is het belangrijk om uw kosten te minimaliseren en bewuster om te gaan met uw uitgaven. Dit is de tweede stap, want het zou een van de eerste dingen moeten zijn die u doet. Als u bewust geld uitgeeft en uw kosten minimaliseert, moet u een budget houden.

Zo kun je precies bijhouden hoeveel je uitgeeft en waar je het aan uitgeeft. Acuña beveelt een checklist aan van hoe u wilt besteden. “Ontwikkel een geprioriteerde checklist voor hoe u uw salaris gaat uitgeven wanneer u ze ontvangt. Dit omvat het toewijzen van geld aan schuldvermindering, sparen, plezier, noodgevallen, enz. ”

Uw doel moet zijn om de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat u dat geld kunt besteden aan het opbouwen van rijkdom. Jeff Burrow, president en hoofdadviseur bij Sierra Ocean, zei dat je “naarstig moet zoeken naar manieren om je levensstijlkosten te beperken en 25% van je inkomen te besparen.”

Investeer zoveel mogelijk in een gediversifieerde portefeuille

Hoewel er limieten zijn aan hoeveel u in een 401 (k) of IRA kunt stoppen, zijn die limieten hoog genoeg dat veel mensen ze niet kunnen bereiken. En als u dat doet, kunt u altijd meer investeren in een belastbare effectenrekening. Dus als u rijk wilt worden, moet u zoveel mogelijk investeren – er is geen bovengrens voor dat bedrag.

Er zijn veel verschillende beleggingsstrategieën, maar de meeste experts raden aan om het grootste deel van uw geld op de aandelenmarkt te zetten. Sommigen bevelen een kleiner deel van onroerend goed aan of zelfs speculatieve investeringen. Burrow beveelt een portefeuille aan van 65% aandelen, 25% onroerend goed, 10% speculatief actief naar keuze.

U wilt dat geld eerst beleggen in een fiscaal voordelige rekening zoals een 401 (k) of IRA. Dat zal u helpen uw belastingaanslag te minimaliseren en zo uw rendement in de loop van de tijd te verhogen. Als het u lukt om alle fiscaal voordelige rekeningen te maximaliseren, kunt u overstappen op een effectenrekening.

Werk aan je carrière

Er is geen vervanging voor een hoger inkomen. Zoals ze zeggen, er is maar zoveel dat je kunt besparen op het gebied van uitgaven, maar er is geen limiet aan hoeveel je inkomen kan stijgen, althans in theorie. “Zorg ervoor dat u, naarmate u verder komt in uw carrière/bedrijf/hoofdberoep, altijd meer spaart dan u uitgeeft, aangezien u loonsverhogingen verdient en uw bruto-inkomen verhoogt”, zei Burrow. “Lifestyle cost creep zal een plan om zo snel mogelijk rijk te worden absoluut verpesten.”

Uiteraard is het verhogen van uw inkomen afhankelijk van de baan die u heeft. Degenen die bijvoorbeeld een baan per uur hebben, hebben mogelijk een minimale hefboomwerking om hun inkomen te verhogen. Maar als het voor u mogelijk is om hogerop te komen op de bedrijfsladder, kan dat een krachtige manier zijn om rijk te worden, aangezien u meer kunt sparen en investeren.

Vind extra werk

Het idee van een bijbaan is niets nieuws, maar als je wat extra tijd hebt en je kunt een paar uur per week wat extra werk oppikken, kan dat een krachtige manier zijn om je inkomen te verhogen. Gig economy-werk zoals Uber en TaskRabbit maken het gemakkelijk om flexibel werk te vinden. En er is geen gebrek aan lijsten met soorten side hustles die online te vinden zijn.

Een bijbaantje vinden is soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar dit kan extra geld zijn dat je verder kunt blijven investeren. “Ga onmiddellijk proberen 2-3 bijkomstigheden te vinden die uw thuisinkomen kunnen verhogen. Bewaar daar zoveel mogelijk van,’ zei Burrow.

Meer weten over geld? Bezoek dan eens de volgende websites!

https://hypotheken.startnl.com/

https://financiering.startbewijs.eu/

https://allesoverwonen.starttopper.nl/

https://interieurwinkels.vakantie-links.nl/

https://groningen.eigenpage.nl/

https://groothandel.site-nl.nl/

https://fietsen.web-directory.nl/

http://groningen.uwpagina.nl/

https://verwarming.site-nl.nl/

https://cartridge.vinddirect.nl/

https://staalconstructie.bouwstartpagina.nl/

https://ongediertebestrijding.onyourscreen.be/

https://groothandel.de-beste-informatie.nl/

https://frieslandgids.startwall.nl/

https://reclamebureau.websitecentrum.nl/

https://alkmaar.startje.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *