Mijn 5 beste naaitips voor beginners

Mijn moeder was een groot riool en maakte altijd kleding voor mijn zus en mij toen we opgroeiden. Ze maakte ook onze halloween- en dansrecitalskostuums. Dus ik kwam al op vrij jonge leeftijd in aanraking met naaien. Ik herinner me ook dat ik lessen volgde toen ik op de lagere school zat. Daarna heb ik op de middelbare school gewoon de normale ec/naaiklas voor thuis gevolgd.

Ik denk niet dat ik toen echt veel kleding maakte, maar ik heb wel veel basiskennis geleerd, zoals het inrijgen van een machine en dat je altijd moet stikken. Maar ik ben pas ongeveer een jaar of twee geleden begonnen met het naaien van mijn eigen kleding.

Ik wil je niet ontmoedigen of je laten denken dat je veel ervaring moet hebben om je eigen kleding te naaien. Tegenwoordig denk ik dat het gemakkelijker dan ooit is om te beginnen met naaien met alle online bronnen die er zijn! Iedereen kan op elk niveau aan de slag, en als je eenmaal een aantal basisprincipes onder de knie hebt, is het eigenlijk vrij eenvoudig.

Begin eenvoudig.

Voor je eerste project raad ik een losse broek met elastische taille aan. Ik denk dat een van de eerste dingen die ik ooit heb gemaakt een pyjamabroek was. Dit is een geweldige manier om te oefenen, want als ze niet zo goed uitkomen, draag je ze gewoon door het huis of om toch te slapen, dus het maakt niet echt uit!

Oefen op restjes stof.

Zoals ik al eerder zei, test je machine en een paar verschillende steken of technieken eerst op schrootstof. Zo krijg je gevoel voor dingen en verspil je geen dure stof.

Lees het hele patroon door voordat u begint.

Dit is echt een geweldige gewoonte om aan te leren om vertrouwd te raken met alle stappen en technieken in een patroon. Ik doe dit voordat ik zelfs mijn patroon uitknip. Het geeft me een goed idee van wat ik moet doen en helpt me na te denken over eventuele aanpassingen die ik zou kunnen maken.

Pas je kledingstuk gaandeweg.

Elke keer dat u een naad naait of een stap voltooit, moet u snel uw kleding passen om er zeker van te zijn dat de pasvorm goed is en hoe u het wilt. Het is veel gemakkelijker om aanpassingen te maken (zoals een naad eruit laten of een naadtoeslag verhogen) terwijl je elke stap uitvoert, in tegenstelling tot achteraf wanneer je stuk is voltooid.

Geniet van het proces.

Haast je niet en probeer zo voorzichtig mogelijk te zijn, maar weet dat er fouten zullen gebeuren – ze gebeuren me de hele tijd! Maar je kunt ze gewoon uitkiezen en het opnieuw proberen, het maakt allemaal deel uit van het leerproces. Leg jezelf niet te veel druk op en probeer gewoon plezier te hebben, want uiteindelijk is dat de reden waarom we in de eerste plaats naaien.

Uiteindelijk is mijn aanbeveling als je vandaag wilt beginnen met naaien, een beginnersvriendelijk patroon te kiezen, wat stof uit de kringloopwinkel te halen, een naaimachine in handen te krijgen en het eens te proberen! Naar mijn mening is de beste manier om te leren door te doen.

https://zelf-mode-maken.allepaginas.nl/

https://grotematen.webesto.nl/

https://vloeren.q12.nl/

https://espresso.eigenpage.nl/

https://bouwsector.startguide.nl/

https://werkkleding.zoekvinden.nl/

https://online-marketing.startje.com/

https://online-marketing.m4n.nl/

http://provincie-groningen.uwstart.nl/

https://online-marketing.onzestart.nl/

https://fietswinkel.startnl.com/

https://friesland.pagina.nu/

https://vloeren.onlinecentro.nl/

https://groothandel.nr1start.nl/

https://koffie.start.be/

https://fournituren.startwall.nl/

https://vrijgezellenfeest.startclub.nl/

https://outdoor.rtlplaza.nl/

https://reclamebureau.beginspot.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *